Sök recept här!

måndag 7 november 2011

Nutella semifreddo


Ända sedan jag såg det här receptet hos Matplatsen i somras så har jag varit sugen på att testa. Efterrätter som kan förberedas och förvaras i frysen och sedan tas upp vid behov är alltid lika bra!
Gillar man glassen Nogger så kan jag nästan garantera att man gillar den här efterrätten, sött och gott!

Ingredienser:
ca  8-10 port
2 marängbottnar (färdigköpta)
4 ägg
2 msk strösocker
5 dl vispgrädde
1 burk Nutella (ca 400 g)

Gör så här:
Separera äggens gulor från vitor. Det är viktigt att både skål och visp till vitorna är rena. Vispa vitorna till ett fast skum med 1 msk socker. Vispa gulorna luftiga med 1 msk socker och vispa grädden för sig.
Klä en form med glapack och lägg i en marängbotten. Krossa den andra och lägg åt sidan. Vänd varsamt ihop äggvisp, grädde, vitorna, den krossade marängen. Ringla ner Nutellan (värm den lite i micron så den blir lite rinnig) så att det blir ränder i smeten. Fyll upp smeten i formen över den hela marängbottnen och täck med plastfolie.
Frys tårtan i minst 4 timmar innan servering, gärna över natten.

Servera med färska jordgubbar tilll!

Hört talas om kattpaus??
Amanda passade även på att ta en paus i ridturen för att mysa lite med katten Viktor. Man kan lugnt säga att katter är Amandas favoritdjur.

Kram


5 kommentarer:

Alexandra - Kärlek på tallrik sa...

ååh, nogger är bästa glassen från GB, så om den smakar som den är jag helt med på noterna :) Låter som en toppenglass, och jag håller med om att det är smidigt att ha något på lut i frysen. Och alla ingredienser är ju jättegoda också, så det här MÅSTE vara fantastiskt <3

Millas Hälsoblogg sa...

Vad sugen jag blir att prova kanske det till farsdag

Sweet Passion sa...

a ja med såg den först där,och har också sparat receptet men aldrig gjort den ändå,snart måste ja ta mig tid.ser ju så himla gott ut

Alma sa...

Ser riktigt gott ut!! ;-)
Ska den vara Nutella med både mörk och vit choklad?

Tant Gul sa...

Ser jättegod ut!