Efterrätten vi åt på farsdag är en riktig höjdare för oss som gillar banankaka. Den här innehåller även choklad och är lite kladdig. Mmm vad god den är!
Ingredienser:
75 g smör
2 1/2 dl socker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100 g choklad (70% mörk choklad)2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 1/2 dl socker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100 g choklad (70% mörk choklad)2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
Gör så här:
Smält smöret och låt svalna. Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna. Häll vitorna i en ren skål och vispa dem till hårt skum.
Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Hacka chokladen. Blanda ihop mjöl, choklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vänd sist ner äggvitan.
Häll blandningen i bröad form med löstagbar botten. Grädda i 30-40 minuter, 175°C. Kakan ska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig.
Inom kort ska jag tipsa om den här grymt goda fruktdrinken som även ger energi. Trötthet är ju något som verkar drabba de flesta på hösten..
Kram
1 kommentar:
Åååh! Jag ÄLSKAR banan! Och choklad! Och kaka! ;) Ihop är det en av världens bästa kombinationer, vågar jag mig på att säga :D Den ser verkligen lika underbar ut som du säger <3
Skicka en kommentar