Sök recept här!

tisdag 29 juni 2010

Citronpaj med hallonsås



Som ni vet har det blivit många recept innehållande citron hos mig det sista och idag kommer grand finale, nämligen en citronpaj. Mina citroner är slut för den här gången och nu lovar jag att det kommer dröja ett tag tills nästa "citronperiod" börjar.
Även om det är en citronpaj så är den ganska söt, därav valde jag att inte sockra hallonsåsen. Receptet hittade jag här!

Botten
4 dl vetemjöl
1½ dl florsocker
125 g smör
1 ägg

Fyllning
2 citroner, rivet skal och saften
6 ägg
2½ dl strösocker
2 dl vispgrädde (ovispad)
Hallonsås
200 g frysta hallon
1 dl vatten
.

.
Gör så här:
Blanda samman alla ingredienser till skalet i en matberedare eller för hand. Tryck ut degen i en springform, ca 26 cm i diameter, och ställ den i kylen (eller frysen) minst en timme. Sätt ugnen på 200 grader och grädda skalet ca 15 minuter. Låt svalna.
Vispa socker och ägg pösigt. Tillsätt sedan rivet skal från citronerna, citronsaft samt grädden. Sänk ungnsvärmen till 150 grader. Häll fyllningen över bottnen och grädda i 50-60 minuter. Låt pajen svalna och kyl den sedan i kyskåp.
Koka bären och vattnet till en sås på svag värme tills bären är genomkokta. Sikta florsocker över kyld paj innan servering.
Servera pajen tillsammans med hallonsåsen och vaniljglass.



Amanda ligger och spanar in grannkillen..

Idag har vi spenderat en mysig eftermiddag på stranden med gulliga Charlotta. Jag har badat för andra dagen i rad och temperaturen i vattnet blir bara bättre och bättre! Amanda gjorde däremot sin debut, men hon var minsann ingen badkruka :)


Kram


2 kommentarer:

Emmas Kök sa...

Citron och hallon passar ju ihop som handen i handsken! Det här ser verkligen gudomligt gott ut!!

Anonym sa...

Alltså kan man mixa hallon såsen för då blir den mer slät och finare men måste prova denna recept det ser gudomligt. Jag har letat efter en bra hallonsås och här hittar man den. UNDERBART!! :D hihi ha det gott igelkott!! :)