Sök recept här!

torsdag 3 juni 2010

Brytbröd



Det här underbara brödet bjöd Jenny på idag. Det passade perfekt tillsammans med mat. Saftigt och gott precis som jag vill ha det!
.
ca 20 Bullar
5 dl vatten
25 g jäst
2 msk råsocker
½ dl olivolja
3oo g (5 dl) vetemjöl special fullkorn
400g (6,5 dl) vetemjöl special
2 tsk salt
.
Pensling
ägg
sesamfrön
valmofrön
.
Gör så här:
Blanda kallt vatten, smulad jäst, socker, olja och nästan allt mjöl i en köksmaskin. Arbeta dege i 10 minuter. Tillsätt salt och arbeta i 2 minuter till.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Rulla längder och skär varje i 10 bitar. Rulla bullarna och lägg med en centimeters mellanrum på bakplåtspappersklädd plåt. Täck med bakduk och låt jäsa i 2 timmar.
Värm ugnen till 225 grader. Pensla med uppvispat ägg och strö på sesamfrön och valmofrön.
Grädda i ca 15 minuter tills de har fått fin färg. Låt svalna utan bakduk.





Idag har vi haft en underbar eftermiddag. Vi har ätit en god middag och och efterrätt som Jenny hade varit gullig och fixat!
Vilken underbar årstid detta är!!!
Amanda fick leka med en ny kompis och stortrivdes i deras trädgård.
Efter välling och bad somnade hon gott efter en hel dag utomhus!

Kram


1 kommentar:

Hallon & Blåbär sa...

Låter som ett toppengott bröd!

Hoppas du får en riktigt bra helg!