![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgUbHy0YUFvHurQsNmDHFdcjCPLaqY5ElpnwTil4gX14x001DQ6lkm8Q-3tVRZbo6nKdFky-eekzGn9k3FI8SgIXP9wWWbtvtWI7KSaBLp9lDuTsv5G-66upMo2CKhXTry7YptTelqTkMI/s320/Gr%C3%A4sl%C3%B6ksbr%C3%B6d+med+chevr%C3%A9.jpg)
4 dl ljummet vatten
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 msk socker
3 dl hackade gräslök
100 g chevréost
1 l vetemjöl
Gör så här: Blanda ut jästen i vattnet och rör ner salt, olja och socker. Häll i gräslök och arbeta sedan in mjölet. Använd så mycket som behövs för att få en jämn deg som släpper bunken. Smula sönder osten i lagom stora bitar och knåda sist in dem i degen. Jäs under duk i 30-60 minuter, tills degen höjt sig rejält. Arbeta ut på mjölat bakbord och kavla till en fyrkantig platta – ungefär 30 X 20 centimeter. Lägg på plåt med bakplåtspapper och skåra med kniv i lagom stora fyrkantiga delar. Jäs under duk i ytterligare 30 minuter och grädda sedan i 225 grader i cirka 10-15 minuter. Bryt eller skär i bitar och servera med mycket smör.
Amanda har bakat muffins näst intill på egen hand idag. Hon börjar bli riktigt duktig i köket, men övning ger ju färdighet. Fylla dem fick hon göra med sylt och mini marshmallows.
Kram
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjcEDtpSb5UbCxGdpC7kRoB36JHRb-XqihkI0GW8pf5f_qxDi-VwNcFjdWLZ7_AWTnFVTsCeBumu9XSl5_MSsDw3h8d2vq9OmDi_bYg9Jgi12yfYQpqnJ2Gq8NozgOeRYLKuhJmGNH7kCc/s200/LoggaTEXT.jpg)
2 kommentarer:
Det där brödet ser verkligen sjukt gott ut! Det skulle jag gärna prova!
Chèvre är ju så gott!
Oj vad spännande! Alltid kul med oväntde smaker i brödet:)
Skicka en kommentar