Sök recept här!

tisdag 8 juni 2010

Bröd med smak av gräslök och chevréIdag har jag bakat det här brödet för första gången. Det var väldigt gott och saftigt. Kul med lite gröna detaljer i brödet och chevrésmaken är ju såå god!

25 g jäst
4 dl ljummet vatten
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 msk socker
3 dl hackade gräslök
100 g chevréost
1 l vetemjöl


Gör så här: Blanda ut jästen i vattnet och rör ner salt, olja och socker. Häll i gräslök och arbeta sedan in mjölet. Använd så mycket som behövs för att få en jämn deg som släpper bunken. Smula sönder osten i lagom stora bitar och knåda sist in dem i degen. Jäs under duk i 30-60 minuter, tills degen höjt sig rejält. Arbeta ut på mjölat bakbord och kavla till en fyrkantig platta – ungefär 30 X 20 centimeter. Lägg på plåt med bakplåtspapper och skåra med kniv i lagom stora fyrkantiga delar. Jäs under duk i ytterligare 30 minuter och grädda sedan i 225 grader i cirka 10-15 minuter. Bryt eller skär i bitar och servera med mycket smör.
Amanda har bakat muffins näst intill på egen hand idag. Hon börjar bli riktigt duktig i köket, men övning ger ju färdighet. Fylla dem fick hon göra med sylt och mini marshmallows.

Kram

2 kommentarer:

Freedomtravel sa...

Det där brödet ser verkligen sjukt gott ut! Det skulle jag gärna prova!
Chèvre är ju så gott!

vanilla sky sa...

Oj vad spännande! Alltid kul med oväntde smaker i brödet:)