Sök recept här!

söndag 16 maj 2010

Kycklinggryta med lyxpasta



Till lunch idag blev det en improviserad kycklingrätt med "lyxpasta". Jag mixade ihop en liten röra som jag blandade med pastan, för att på så sätt göra den lite "lyxigare".
.
Till ca 4 portioner:
2 kycklingfiléer
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
hackad basilika
1 röd paprika
2 dl vatten
1 kycklingbuljong
1 dl vispgrädde
lite idealmjöl
salt och vitpeppar
Tagliatelli
.
Örtmix:
1 vitlöksklyfta
färsk persilja
1 dl västerbotten ost
2 msk rapsolja
1 nypa flingsalt
.
Gör så här:
Mixa gul lök och vitlök, fräs löken i smör. Skär kycklingen i bitar lägg i den och låt den stekas med löken. Strö över rikligt basilika (jag hade fryst, men går lika bra med färsk). Efter att kycklingen fått färg, tillsätt vatten och buljong, låt småputtra en stund. Strö över lite idealmjöl och sedan grädde. Lägg i strimlad paprika och smaka av med salt och peppar.
Koka tagliatelli. Mixa vitlök, persilja, ost, olja och flingsalt. Blanda örtmixen med pastan.





I kommande vecka har jag ett års jubileum för min lilla blogg. Det har hunnit bli en hel del inlägg och fler kommer det att bli. Ikväll när jag tittade i mitt kylskåp hittade jag filodeg, chevré, salladslök, grädde, ägg och det resulterade i den här goda rätten!
Den var för övrigt bland de första jag lade ut här på bloggen.

kram

3 kommentarer:

Birgitta Höglund's Mat sa...

Hej och Grattis till 1-årsdagen i förskott. Tack för kommentaren hos mig.
Din örtblandning ser god ut, passar säkert suveränt till stekta grönsaker också :)

Nina sa...

Visst är mannagryn gott! Prova att göra vispgröt det är såå himla gott vi har recept:)

Nina sa...

receptet hittar du under barndomsrätter vispgröt...