Sök recept här!

måndag 24 maj 2010

Fylld aubergine

Den här veckan delar Per med sig av ännu ett kanon recept!


.

Ingr:

2 auberginer

2 gula lökar

1 röd paprika

olivolja

1 burk tomater

någon el några vitlöksklyftor

timjan

oregano

250g keso

ost

.

Gör så här:

Dela auberginerna på längden, gröp ur dem. Ugnsbaka aubergineskalet i 200 grader 10-15 minuter.

Hacka löken, paprikan och aubergineköttet, fräs det i olivoljan.

Häll över tomaterna och krydda. Låt det puttra en stund. Blanda i keso. Fyll aubergineskalen med fyllningen, riv ost och strö över.

Gratinera tills osten får lite färg.

Servera med ex.vis ris eller potatis (kan då behövas någon enkel sås, förslag: rör ihop crème fraiche, gräddfil, majonnäs, senap och örtsalt).


.

Vilket väder vi har haft i helgen!

Själv har jag varit i Stockholm och fått mina första kliande myggbett, men det hör väl sommaren till. Vi bodde hemma hos en kompis kompis som minst sagt gillade djur. Det var i alla fall väldigt mysigt att vakna av att tuppen gol.

.


Kram

1 kommentar:

vanilla sky sa...

Har provat något liknande med zuccini, säkert lika gott med aubergin så det ska jag testa:)