Sök recept här!

söndag 28 mars 2010

Spenatsoppa med getost


Spenat är något jag tappade sugen på under skoltiden eller var det dagistiden? Tror inte att det var den gröna färgen utan mer ens vänner som övertygade om att det inte gick att äta spenat. I vilket fall är det tur att man fått en ny chans att upptäcka hur gott spenat verkligen är.

Soppan är enligt mitt tycke riktigt god och blev ännu bättre med hjälp av min nära som kom på idén med getosten.

600 g bladspenat
1 L hönsbuljong
1 msk olivolja
1 tsk citronsaft
1 tsk torkad ingefära
2 dl grädde
vitpeppar
kokt ägg
getost

Om ni köpt fryst spenat är det bra tips att först tina den. Koka den sedan i 10 minuter tillsammans med kycklingbuljongen, olja, citronsaft och ingefäran.

Mixa sedan soppan slät. Häll i grädden och låt koka upp igen och tillsätt vitpeppar. Smaka av tills den är lagom kryddad.

Servera med kokt ägghalva och getostbitar efter smak och tycke.

Mia är nu nere i södra breddgrader och hälsar att allt är toppen. Vi andra här hemma tycker det är jättekul för henne och ser fram emot en ny arbetsdag i morgon.. ;)

Vikarien

3 kommentarer:

Freedomtravel sa...

Spenat och spenatsoppa är ju sååå gott! När jag var liten förstod jag inte att spenat var en grönsak eller någon slags blad. Jag trodde att ordet "spenat" var ett ord som betecknade en grön sörja som bestod av nåt oidentifierbart... Den dagen jag förstod att det handlade om blad vågade jag smaka...

Mor-Mia sa...

Vilket trevligt inlagg man mottes av har idag!
Sjalv njuter jag av underbar mat varje dag och det mesta har dokumenterats med kort.. :)

Filibabba sa...

Ser jättegott ut! :D