Sök recept här!

lördag 6 mars 2010

BanankakaEn av mina stora favoriter bland de mjuka kakorna är banankaka. Den är så saftig och god och bara alldeles underbar!
Det här receptet har jag hittat i "sju sorters kakor" som jag ärvt av min älskade farmor. Hon och jag hade en väldigt speciell relation och det är hon som har lärt mig mycket av det jag kan i köket!
.
Till ca 2 kakor:
150g smör
3 dl socker
2 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk ingefära
2 tsk kanel
1 tsk bikarbonat
5 mogna bananer
½ dl kallt kaffe

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker poröst och tillsätt ett ägg åt gången. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, ingefära och kanel i en annan bunke. Blanda mjölblandningen med smeten och blanda väl. Häll i mosade bananer och kaffet. Häll upp smeten i smorda formar, gärna med hål i mitten. Själv tycker jag att det brukar vara lagom att dela upp smeten på två formar. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter.

.
Idag har jag haft gör åt det jag har i kylskåpet bak. Jag hade en öppnad burk kesella och av den fick det bli råksiktskakor, receptet hittar ni här. Jag hade även 5 mogna bananer och de fick det bli ovanstående banankakor av.
Nu vankas en härlig promenad i det underbara solskenet och senare idag ska jag gå på chokladprovning, men mer om det en annan dag!

Kram

2 kommentarer:

Marianne sa...

Tänkte pröva receptet på Banankaka men hur många ägg skall det vara?

Mor-Mia sa...

Hej Marianne,
Nu har lagt till antal ägg. Ber om ursäkt för att detta har saknats.

Lycka till med din banankaka!
Kram Mia