Sök recept här!

måndag 15 februari 2010

Sellerivegetter



Ordet är ditt Per:
Hemkommen från en utbildning i Klimatsmart matglädje på Hannemo kursgård i Värmland kommer här ett recept på sellerivegetter som vi tillagade på kursen. Kursledare var Inga-Britta Sundqvist och receptet finns i hennes bok Vegetariska kokboken, som f.ö. kan rekommenderas till alla som är intresserade av det vegetariska köket. Förutom en diger receptsamling så innehåller boken väldigt mycket fakta och tips. Se även www.vegkokboken.com.
För de som är intresserade av Klimatsmart matglädje så kommer studieförbundet NBV att starta studiecirklar i detta bl.a. i Ulricehamn och Borås där ingen mindre än jag själv kommer att vara handledare. Start V-10

Ingredienser:
1 rotselleri
1,5 dl grovt rågmjöl
0,5-1 tsk paprikapulver
0,5-1 tsk örtsalt
smör eller olja
ost

Gör så här:
Skala och skär sellerin i knappt 1 cm tjocka skivor.
Koka dem knappt färdiga 5-10 minuter.
Lägg en ostskiva eller två mellan ett par selleriskivor, blanda mjöl, paprikapulver och örtsalt och vänd ner selleriskivorna.
Stek dem i smör eller olja på svag värme.
Servera ex.vis med en tomatsås, potatis eller mathavre, cous-cous el. dyl.

Amandas nya favorit lek är att agera hund, som jag sedan ska träna. Igår sprang vi hinderbana, tränade fotgående och fjärrdirigering (sitt, stå, ligg) och jag måste säga att det var en otroligt duktig och lydig hund jag hade att göra med.. ;)

Kram


3 kommentarer:

Lotta sa...

Haha... när ska ni debutera i I:an?

Mor-Mia sa...

Vi kommer nog att debutera inom kort, måste bara ordna lite praktiska detaljer först så som stamtavla *hihi*

www.segerstorpshundar.se sa...

Goa tjejen! Det är bra att hon håller igång sin mamma. Vad använde du vid inklickningen?;) Kram