Sök recept här!

onsdag 11 november 2009

Vegetariska Burritos



I måndags fick jag det här receptet av min kollega Kicki. Hon hade hittat det på recept. nu och tyckte att det var jätte gott.
Igår bestämde jag mig för att prova och jag kan inte annat än att hålla med Kicki. Eftersom Amanda inte gillar när maten blir för stark så var jag ganska så försiktig med kryddningen, men det blev väldigt gott ändå.

Antal portioner: 4
Ingredienser
8 stora tortillabröd
1 gul lök
300 g färska champinjoner
1 vitlöksklyfta
smör till stekning
1 dl vatten
1 påse tacokryddor
1 dl crème fraiche
1 tsk salt
1/2 röd paprika
1/2 grön paprika
1 1/2 dl majskorn
1 1/2 dl kokt ris
1 burk salsa eller tomatsås
1 dl riven gratängost

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°. Lägg bröden på varandra och täck med aluminiumfolie. Värm dem i ugnen i ca 10 min. För lång uppvärmning gör att bröden klibbar ihop och är svåra att sära på. Håll bröden varma inlindade i en handduk. Höj ugnsvärmen till 225°.
2. Skala och hacka löken. Ansa och skiva champinjonerna. Skala vitlöksklyftan. Fräs lök och champinjoner i olja. Tillsätt vatten, tacokryddor och crème fraîche. Låt sjuda utan lock ca 5 min. Krydda med salt. Ansa och tärna paprikahalvorna. Tillsätt paprikan, majskornen och riset och låt allt bli genomvarmt.
3. Fördela fyllningen på tortillabröden. Vik eller rulla ihop. Lägg rullarna i en ugnssäker form, häll över tomatsåsen och strö över riven ost. Gratinera i ugnen i ca 10 minuter.
.
Ikväll var Amanda för söt. Hon skulle absolut ha på sig mössa, vantar, stövlar och jacka när vi bara skulle gå ut och slänga sopor. Själv hade jag bara tänkt vira in henne i en filt, men men hellre att hon vill ta på sig än tvärtom..
.
Kram

2 kommentarer:

Hallon & Blåbär sa...

Kan tänka mig att det där smakar riktigt gott!

Anna / Frostrosor sa...

Åh, man kanske ska passa på och göra burritos nu när Coop har halva priset på taco-saker!