Sök recept här!

måndag 2 november 2009

Morotslasange

Idag delar Per återigen med sig av ett nytt recept.
Visst är det perfekt med sådana här recept som har få och vanliga ingredienser, me like!



Hade den här lasagnen på mina matlagningskurser för en vecka sen. Var är bechamelsåsen? var det några som undrade och menade att man inte kan göra lasagne utan bechamel. Här är dock en utan nämnda sås, med morötter, tomatsås och keso. Otroligt enkel att göra och mycket god!
.
Ingredienser:
lasagneplattor
2 stora morötter
500 g keso
2 burkar krossade tomater
2 gula lökar
2 msk olja
2 dl riven ost
salt
1 vitlöksklyfta
oregano
hackad persilja
.
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och riv morötterna fint och hacka löken. Fräs morötter och lök i olja i en gryta.
Häll sedan i tomaterna samt krydda. Låt koka på svag värme i cirka 15 minuter och tillsätt sedan keson.
Såsen kan behöva spädas med vatten då lasagneplattorna suger upp mycket vätska, ca 2 liter sås går åt.
Varva lasagneplattorna och såsen i en ugnssäker form med lasagneplattor i botten och sås på översta lagret. Strö över den rivna osten.
Sätt in i ugnen i ca 30 minuter. Strö över persilja innan servering. Serveras med grönsallad.




Det är verkligen perfekt med en egen kökshjälp.. ;)
Vem diskar hemma hos er?

Kram

1 kommentar:

Sven sa...

Hemma hos oss diskar Lovisa...

Häromdagen stod hon och diskade så länge att varmvattnet tog slut när Linda skulle duscha! :)

Som vanligt bra tips på mat.