Sök recept här!

fredag 8 januari 2016

Fetaostfyllda köttbullar


De här köttbullarna var både enkla att göra och väldigt smakrika och goda. Just nu är jag inne i en period då jag gillar medelhavsmat extra mycket. Oliver, fetaost, vitlök osv...

Ingredienser:
500 g älgfärs (nötfärs går också bra)
2-3 vitlöksklyftor
½ dl finhackad persilja
150 g fetaost
olivolja till stekning
salt (ca 1 tsk) och peppar (ca 2 krm)

Gör så här:
Blanda färsen med pressad vitlök, persilja, salt och peppar.
Dela fetaosten i 12 lika stora bitar och dela sedan färsblandningen i 12 lika stora bollar.



Platta ut en boll i taget och lägg en bit fetaost i mitten.



Forma färsen runt om så att osten göms i mitten.
Sätt ugnen på 225 grader. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och bryn köttbullarna runt om i ca 3 minuter. Lägg den sedan i en ugnsfast form och låt steka färdigt i ugnen ca 10 minuter.

Tillbehör: Jag valde att servera blomkålspuré, tomater med fetaost och oliver till, vilket var jättegott!




Det blir många promenader per dag med småbarn och hund. I onsdags fick vi uppleva en extra skön promenad i strålande solsken och vindstilla.

Kram


Inga kommentarer: