Sök recept här!

söndag 1 mars 2015

Smördegspiroger med skinkfyllning


Dagens lunch bestod idag av smördegspiroger med skinkfyllning. Ett gott och lite bortglömt recept på min blogg. En snabblagad rätt, som är lätt att variera med olika fyllningar. Den här fyllningen är i grunden ganska mild och rund i smakerna, men med lite extra chili så blir det lite mer sting i smaken.Ingredienser:
1 pkt frysta smördegsplattor alt. 2 rullar med färsk smördeg
150 g rökt skinka, hackad
1 tomat, tärnad
100 g fetaost, tärnad
10 cm purjolök, finhackad
2 ½ dl crème fraiche
½ ask philadelphiaost
2 msk chilisås
salt
grovmalen svartpeppar
ägg till pensling
.
Gör så här:Blanda skinka, tomat, fetaost, purjolök, philadelphiaost, créme fraiche och chilisås. Krydda med salt och peppar.
Kavla ut de frysta smördegsplattorna något (de färska behöver ej kavlas) och häll fyllningen på ena långsidan och vik ihop. Lägg paketen på en bakpappersklädd plåt. Pensla med ägg. 
Grädda paketen i mitten av ugnen på 225° tills dom fått fin färg, cirka 10-15 minuter.
Servera med en god sallad i stora eller små bitar beroende på om det är förrätt eller huvudrätt.Smaka av fyllningen ordentligt innan smördegen fylls , på så vis vet man att det blir gott!
I fredags fyllde jag år och det firade vi med kalas på kvällen. Bland annat fick jag de fina dukarna som ligger på bordet. Min pappa hade köpt den blå orkidén och den blev minst sagt en färgklick i hemmet!!

Kram


Inga kommentarer: