Sök recept här!

måndag 23 mars 2015

Jordärtskockssoppa


Idag delar jag med mig av receptet på den goda jordärtkockssoppan som Jenny bjöd på när vi hade tapaskväll. Så otroligt god och len i smakerna. En perfekt förrätt eller lunch!!!

Ingredienser:
räcker till ca 4 portioner
500 g jordärtskockor
3 st potatisar
3 st vitlöksklyftor
1 msk smör
1,5 dl vitt vin
5 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
3 dl vispgrädde
salt och svartpeppar

Gör så här:
Skala jordärtkockorna och potatisen. Skär bitar. Finhacka vitlöken.
Fräs ingredienserna med smör i en tjockbottnad kastrull.
Häll över vinet och låt koka ihop i en minut. Tillsätt vatten och lägg i buljongen.
Rör om och låt koka i 15 minuter, tills allt har mjuknat.
Mixa soppan i en matberedare eller med en stavmixer. Rör ner grädden och värm soppan.
Smaka av med salt och peppar.
Garnera med parmachips och parmesanchips.

Parmachips: Sätt ugnen på 150 grader. Lägg skivor av parmaskinka på en bakplåtspappersklädd plåt och låt dem torka i ugnen ca 5 minuter. Låt de svalna på plåten.





Gulliga Jenny hade med sig en låda med ägg från hennes egna höns. 



Amanda bakade goda muffins i helgen av äggen och muffinsen blev härligt gula


Kram


Inga kommentarer: