Idag delar jag med mig av receptet på den goda jordärtkockssoppan som Jenny bjöd på när vi hade tapaskväll. Så otroligt god och len i smakerna. En perfekt förrätt eller lunch!!!
Ingredienser:
räcker till ca 4 portioner
500 g jordärtskockor
3 st potatisar
3 st vitlöksklyftor
1 msk smör
1,5 dl vitt vin
5 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
3 dl vispgrädde
salt och svartpeppar
Gör så här:
Skala jordärtkockorna och potatisen. Skär bitar. Finhacka vitlöken.
Fräs ingredienserna med smör i en tjockbottnad kastrull.
Häll över vinet och låt koka ihop i en minut. Tillsätt vatten och lägg i buljongen.
Rör om och låt koka i 15 minuter, tills allt har mjuknat.
Mixa soppan i en matberedare eller med en stavmixer. Rör ner grädden och värm soppan.
Smaka av med salt och peppar.
Garnera med parmachips och parmesanchips.
Parmachips: Sätt ugnen på 150 grader. Lägg skivor av parmaskinka på en bakplåtspappersklädd plåt och låt dem torka i ugnen ca 5 minuter. Låt de svalna på plåten.
Gulliga Jenny hade med sig en låda med ägg från hennes egna höns.
Amanda bakade goda muffins i helgen av äggen och muffinsen blev härligt gula
Kram
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar