Igår bakade jag en sats silviakaka och det är en kaka som jag är uppvuxen med. Kakan är barnsligt god och väldigt enkel att baka.
Ingredienser:
2 ägg
1 ½ dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
1 dl vatten
2 dl vetemjöl
1 ½ dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
1 dl vatten
2 dl vetemjöl
Glasyr
75 g smör
1 dl strösocker
1 krm vaniljpulver
1 äggula
75 g smör
1 dl strösocker
1 krm vaniljpulver
1 äggula
Garnering
riven kokos
riven kokos
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
2. Tillsätt bakpulver, vaniljpulver, vatten och vetemjöl. Blanda ihop allt till en slät smet.
3. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min. Låt den kallna i formen.
5. Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan. Tillsätt strösocker och vanijpulver. Blanda ordentligt så att sockerkristallerna smälter. Blanda sist ner äggulan och blanda tills smeten tjocknar och svalnar.
6. Bred ut glasyren på kakan och strö över kokos. Ställ kakan kallt en stund och låt glasyren stelna.
Skär kakan i lagom stora rutor!
Igår eftermiddag gav vi oss ut i skogen och grillade korv. Både stora, små och fyrbenta hade en mysig stund och efteråt var det riktigt skönt att ta en dusch och krypa ner i soffan under en filt.
Kram
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar