Igår åt vi en god och enkel pastagratäng till middag. Jag gillar rätter som lagas på ca 20 minuter och som även är goda att värma i efterhand!
Den här gratängen kan varieras i oändlighet. Lägg t.ex gärna till mer grönsaker än vad som står här nedan.
Ingredienser:
räcker till 4-6 personer
400 gram okokta pastaskruvar
200 gram pepparsalami (salamin kan bytas ut mot bacon, kyckling eller skinka)
1/2 purjolök
smör alt. olja till stekning
3 dl creme fraiche
1 1/2 dl grädde
4 msk med chilisås
salt, svartpeppar och basilika
Toppa med 1 boll mozzarella
Gör
så här:
Ställ ugnen på 225 grader.
Koka pastan i saltat vatten, al dente. Och fräs hackad purjolök med strimlad pepparsalami, och vänd i grädde och creme fraiche. Smaka av
med chilisås, salt, peppar och basilika. När pastan är klar, häll av vattnet och
vänd ner pastan i såsen och rör om.
Skiva över mozzarella och ställ in i mitten av ugnen.
Skiva över mozzarella och ställ in i mitten av ugnen.
Gratinera gratängen tills osten börjat bubbla och smält in i resten av
pastan.
Igår blev Amanda äntligen av med sitt gips, som hon har haft i drygt tre veckor. Äntligen kan hon ha på sig vilka kläder hon vill och tvätta händerna ordentligt!! :)
Kram
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar