Sök recept här!

tisdag 10 februari 2015

Pastagratäng med salami



Igår åt vi en god och enkel pastagratäng till middag. Jag gillar rätter som lagas på ca 20 minuter och som även är goda att värma i efterhand!
Den här gratängen kan varieras i oändlighet. Lägg t.ex gärna till mer grönsaker än vad som står här nedan.

Ingredienser:
räcker till 4-6 personer
400 gram okokta pastaskruvar
200 gram pepparsalami (salamin kan bytas ut mot bacon, kyckling eller skinka)
1/2 purjolök
smör alt. olja till stekning
3 dl creme fraiche
1 1/2 dl grädde
4 msk med chilisås
salt, svartpeppar och basilika

Toppa med 1 boll mozzarella
Gör så här: 
Ställ ugnen på 225 grader.
Koka pastan i saltat vatten, al dente. Och fräs hackad purjolök med strimlad pepparsalami, och vänd i grädde och creme fraiche. Smaka av med chilisås, salt,  peppar och basilika. När pastan är klar, häll av vattnet och vänd ner pastan i såsen och rör om. 
Skiva över mozzarella och ställ in i mitten av ugnen.

Gratinera gratängen tills osten börjat bubbla och smält in i resten av pastan.






Igår blev Amanda äntligen av med sitt gips, som hon har haft i drygt tre veckor. Äntligen kan hon ha på sig vilka kläder hon vill och tvätta händerna ordentligt!! :)

Kram


Inga kommentarer: