Sök recept här!

söndag 8 februari 2015

Cesarsallad


I fredags lagade vi en riktigt god cesarsallad. Jag hade verkligen längtat efter just den rätten hela veckan och tack och lov så blev den så fräsch och god som förväntat!!!

Ingredienser:
Såsen
2 dl kall rapsolja
1 kallt ägg
2 tsk dijonsenap
3 sardellfiléer
1-2 klyftor vitlök
1 msk färskpressad citronjuice
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 dl riven parmesanost
.
Gör så här:
Lägg alla ingredienser utom osten i en mixerbunke eller annan en hög behållare. Sätt igång en stavmixer i botten och vicka på den tills allt gått ihop. Lägg ner den rivna osten och kör några varv igen med stavmixern.


Kycklingen rubbade jag med lite basilika, chilipuver och svartpeppar på bada sidorna. Vi stekte dem först på medelhög värme så att de fick färg på båda sidor. Efter det fick de stekas på låg värme tills de var genomstekta. När de var klara penslade jag dem med kinesisk soya och skar dem sedan i bitar till salladen.

Salladen:
1 kruka romansallad
körsbärstomater
1-2 pkt knaperstekt bacon
4 kycklingfiléer
brödkrutonger (brödbitar som har stekts knapriga i olivolja och kryddats med flingsalt)



Gör så här:
Skär romansallad i bitar, dela körsbärstomater, klipp isär knaperstekt bacon och strö över krutonger och riven parmesanost.





I helgen har vi varit i Linköping och lyssnat på Peter Johansson när han sjunger Qeenlåtar. En väldigt bra och underhållande show, som jag kan rekommendera. Vistelsen avslutades med en god hotellfrukost innan det var dags att åka hem igen.

Kram


Inga kommentarer: