Sök recept här!

tisdag 24 juni 2014

Rökt lax på grillen och bilder från midsommar


Häromdagen testade vi att röka hel laxsida på grillen och det gick ju hur bra som helst!
Hjälp vad gott det var och vilken perfekt buffémat när man är många. Laxen var godast dagen efter när man åt den kall. Smakerna hade satt sig på ett helt annat sätt då än när vi åt den direkt från grillen.


Vi gjorde det smidigt för oss och köpte en sådan här färdig ask med rökspån och kryddor anpassat för just fisk. Vi bara saltade fisken innan rökningen och det räckte för att den skulle få god smak.Vår fisk vägde 2,3 kg och den var lagom att röka i ca en timma i 150 grader under lock. Lyft inte på locket mer än nödvändigt så att röken försvinner.Vi åt laxen tillsammans med en god bulgursallad och vitlökssås och det passade perfekt!


Vi hade en riktigt lyckad midsommarafton med dans runt midsommarstången och picknick i det gröna och vilken tur vi hade med vädret!


Kvällen tillbringades hos våra vänner David och Amanda och de hade ordnat så fint. Vi hade med oss en lite bubbel och ostbricka som tack för att vi fick kommaPatrik tog på sig grillmästarrollen och grillade kött på löpande band. Amanda såg vi inte mycket av för hon lekte med sina kompisar nonstop :)

Kram


Inga kommentarer: