Mitt nya favoritfat från Agneta Livijn |
Ingredienser:
500g nötfärs
1 gul lök
1 ägg
2 dl vispgrädde
3/4 dl ströbröd
salt
vitpeppar
ca ½ tsk sambal oelek
smör till stekning
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Mixa löken till en slät sörja. Blanda grädde och ströbröd och låt stå och förvälla i ca 10 minuter. Blanda nötfärs, ägg, mixad lök, sambal oelek, grädde + ströbröd och krydda med salt och peppar. Blöt händerna och rulla till små köttbullar. Lägg dem i en smord form. Det är till fördel om de ligger ganska tätt.
Grädda i ugnen tills de har fått lite färg. Stek dem sedan färdigt i stekpanna i smör.
Vår jordgubbsplanta verkar inte förstå att det är höst. Den har börjat blomma igen och nya jordgubbar har kommit. Så snart kan vi äta små söta gubbar igen :)
Kram
1 kommentar:
Så gott det lät, spännande smaksättning. Ska testa detta när jag nästa gång lagar köttbullar.
Skicka en kommentar