Sök recept här!

tisdag 29 oktober 2013

Saftiga kycklingspett i hoisinmarinad med kall avokado- och fetaoströra


Ojoj igår åt vi en riktigt god middag. Saftiga kycklingspett som riktigt smälte i munnen, en kall avokado- och fetaoströra, klyftpotatis och sallad. Låt gärna kycklingen ligga i marinaden över natten eller iaf några timmar.
En riktigt bra fredagsrätt, om man inte vill göra som oss och äta den på en måndag :)

Ingredienser:
900g kycklingfiléer
1 burk hoisinsås
2 st lime
citronpeppar
flingsalt

1 avokado
100 g fetaost
2 tsk citronsaft
svartpeppar
cayennepeppar
lite socker
1-1,5 dl creme fraiche

Gör så här:
Pressa ur saften ur limen och blanda den med hoisinsåsen. Smaka av med citronpeppar och flingsalt, snåla inte. Skär kycklingen en gång på längden och lägg den i en plastpåse. Häll marinaden över kycklingen och knyt ihop påsen. Vänd runt påsen några varv så att marinaden fördelar sig jämnt över kycklingen. Förvara den i kylskåpet några timmar (helst över natten) och vänd  på den lite då och då.
Sätt ugnen på 225 grader varmluft/grill. Blötlägg träspett en liten stund och trä sedan på kycklingen. Grilla dem mitt i ugnen och vänd dem efter att de har fått färg, pensla gärna på lite extra marinad efter vändning.

Mixa ihop ingredienserna till röran och smaka av med kryddorna.

Vill man servera klyftpotatis till så rekommenderar jag att laga dem först och sedan låta dem vila kvar på plåten under aluminumfolie. 
Kycklingen går ganska snabbt iaf om man har grillfunktion på sin ugn.
Smaklig måltid!

Välja badrumsinredning känns fortfarande avlägset, men inspiration kan man aldrig få för mycket av. Fyra härliga stilar på sitt sätt. Frågan är bara vad vi själva vill ha..

KramInga kommentarer: