Sök recept här!

torsdag 19 september 2013

Skaldjurspasta med koriander och parmesan


Eftersom vi fick så mycket räkor och kräftor över passade jag på att laga en god skaldjurspasta till middag i tisdags. Jag började med att koka en god fond på skalen (+morot, vitlök, olivolja, vatten och vittvin), som blev en god smaksättare. Jag har inget exakt recept att återge, men jag tror att jag gjorde ungefär så här!

Ingredienser:
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
olivolja till stekning
ca 2 dl vitt vin
lite vatten
ca ½ dl skaldjursfond (är det en köpt variant så räcker det nog med 1 msk)
ca 3-4 dl grädde
salt och peppar
1 liten squash
1 tomat
ca 700 g skladjur (räkor och kräftor blandat)
några kvistar färsk koriander (+ någon extra till garnering)
riven parmesanost

Tillbehör:
pasta

Gör så här:
Fräs finhackad vitlök och gullök i olivolja i en stor gryta. Tillsätt vin och vatten och låt puttra en stund. Blanda ner fond och grädde och låt puttra en liten stund till. Smaka av med salt och peppar
Skär squashen i halvmånar och dra ur vätskan. Skär tomaten i småbitar och tillsätt den, squashen och koriander. Avsluta med att tillsätta skaldjuren. Parmesanen får var och en strö på sin tallrik.

Servera med nykokt pasta
Morgonen började i tisdags med en god frukost. Vi tog sedan bilen till en by i närheten och provade att bada i deras lagun. Vattentemperaturen var nog 2 grader varmare där (27 C), men vattnet var desto grumligare, så vi längtade ganska så snart tillbaka.
Efter en enkel lunchmacka traskade vi ner till en av våra närliggande stränder. Amanda passade på att testa sitt cyklop. Hon lärde sig snabbt att göra volter i vattnet. Som vanligt avslutade vi vår strandvistelse med en fika. En väldigt trevlig tradition :)

Kram


1 kommentar:

Fröken Dill sa...

Semester i Spanien och härliga skaldjur, vilken underbar lyx!