Sök recept här!

fredag 27 september 2013

Kyckling och färska champinjoner i grönpepparsås


I onsdags var det min tur att bjuda på lunch på jobbet. Jag valde den här kycklingrätten för att den förbereds dagen innan och ska bara ställas in i ugnen 15 minuter innnan servering.
Den är även perfekt fredagsmat då man vill äta något gott, men inte behöva stå i köket i flera timmar.
Enkelt och gott precis i min smak!

Ingredienser:
1 grillad kyckling
ca 6 st färska champinjoner (kan uteslutas)
1 msk smör
1 msk fransk senap
2 msk soya
1,5 msk grönpepparkorn
3 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde

Gör så här:
Rensa och dela kycklingen  i mindre bitar och lägg den sedan i en ungsfast form. Skiva och smörstek champinjonerna så att de blir lite brynta. Lägg dem sedan ovanpå kycklingen.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt senap, soya, lite lätt krossade grönpepparkorn, creme fraiche och grädde. Koka ihop såsen och häll den sedan över kycklingen. Ställ in formen i kylskåpet och låt stå över natten, minst ett antal timmar.
Sätt ugnen på 225 grader och ställ in formen ca 15 minuter.

Servera med ris och en god sallad!

Det är inte bara kylan som är på ingång det blir även mörkare för varje dag. Vi kände därför att det var hög tid att köpa reflexer till Flinga.
Då jag gillar att kunna ha henne lös i skogen så var ett lysande halsband nästan ett måste. Nu behöver jag aldrig fundera på vart hon är utan skenet från halsbandet syns otroligt bra.

När jag tidigare hade två hundar hade jag ett blinkande sken på en hund och ett fast sken på den andra. Jag tror att det finns 3 eller 4 olika lägen på det här halsbandet.

Reflexväst och halsband är inköpta hos min favoritaffär Hööks, som just nu har 15% rabatt på hela sitt hundsortiment + att halsbandet finns när man behöver det som mest till kampanjpris. 

Kram


2 kommentarer:

Systeryster och jag .... sa...

ser gott ut
Kyckling i alla former är fantastiskt gott

Anonym sa...

Hej! Du som är matintresserad och tar så fina bilder, vet du om att du kan tävla på Instagram med en bild på din läckraste kycklingrätt och vinna biljetter till att se finalen av Årets Kock live? Bara att ladda upp och tagga #gulapippin :) Läs mer här: http://gulapippin.se/ //åsa