Sök recept här!

onsdag 25 september 2013

Godaste kycklingen - kolgrillad


Ända sedan vi var i Spanien i januari så har jag längtat efter en speciell kyckling som vi åt på en restaurang. Den var så otroligt saftig och god med smak av kol.
I fredags efter att vi besökt en närliggande marknad passade vi på att åka och äta just den kycklingen till lunch och den var precis sååå god som jag kom ihåg!!Jag tog även tillfället i akt att fotografera hela tillagningen. Först såg han till att ha en riktigt bra eld. Sedan lade han den utbankade kyclingen (med ben och allting) i ett hölster, sedan kryddades kycklingen med någon kryddblandning som såg ut att innehålla något slags havssalt med svarta prickar i.
Han bredde sedan ut en kolbädd och placerade hölstret ovanför. Efter halva tiden vände han på hölstret.
Klart att servera och det var gudomligt gott!!!Vi passade på att ha räkfrossa yterliggare en kväll innan hemfärd och till en lunch lagade vi hederlig spagetti och köttfärssås.
Glass har vi ätit i stora lass. För vad smakar bättre en varm sommardag!Dagarna var underbara med all sol och bad, men kvällarna var minst lika sköna på sitt sätt. Luften var ljummen och man kunde gå ut i lika lite kläder som på dagen, trots att solen hade gått ner!

Jag vill även passa på att tacka alla som tar sig tiden att lämna en kommentar, alltid lika roligt att läsa!

Kram


Inga kommentarer: