Sök recept här!

onsdag 10 juli 2013

Nattjästa källarfranska


Igår morse överraskade jag mina jobbarkompisar (de få som fortfarande jobbar) med nybakta frallor till frukost. Det blev väldigt uppskattat.
Just det här receptet tycker jag är extra bra, då man förbereder allt kvällen innan och på morgonen är det bara att ta ut plåten från kylen. Låta den stå framme tills ungnen blivit varm och sedan grädda i 10 minuter. Mycket smidigare än så blir det inte!

Ingredienser:
45 g jäst
4,5 dl vatten (kallt)
1,5 msk olivolja
1,5 tsk salt
3 msk socker
9-11 dl vetemjöl

Gör så här:
Rör ut jästen i det kalla vattnet. Tillsätt socker, salt och olja. Arbeta i mjölet lite i taget tills degen släpper bunken. Använd inte någon assistent.
Dela degen i 16 bitar och forma dem till bullar. Lägg dem på en plåt och lägg en bakhandduk över. Sätt in plåten i kylskåpet över natten. 
Gör degen lämpligtvis vid 22-tiden för att sedan grädda bröden vid 09-tiden på morgonen.
Tag fram plåten på morgonen och låt den stå framme medans ugnen blir varm.
Grädda dem i ca 10 minuter i 225 grader.






Längtar efter att få ha dessa stolar på vår blivande balkong 

Våra nya trädgårdsstolar är gjorda av ekologiskt trä och ihopsatta endast med hjälp av tamp. 
Att de även är sköna att sitta i gör inte saken sämre :)


Kram





Inga kommentarer: