Sök recept här!

tisdag 2 oktober 2012

Riktigt goda marängerI helgen rörde vi ihop en massa glass och då går det åt många äggulor. Äggvitorna som blev över bakade jag maränger av. Jag har bakat olika sorters marängtårtor och macaroons, men aldrig vanliga maränger. Det var både roligt och enkelt att baka och att de sedan var otroligt goda gjorde inte saken sämre. Spröda på ytan och lite sega inuti.

Ingredienser:
6 äggvitor
3 dl strösocker
en nypa salt
ev. karamellfärg

Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt socker och salt under vispning. Vispa tills smeten är blank och fin, ca 10 minuter.
Ta över lite smet i en annan bunke och färga den med valfri färg (gör detta så många gånger som du vill ha olika färg). Klicka ut marängsmet med en matsked på en bakplåtspappers klädd plåt och grädda mitt i ugnen ca 50 minuter. Har du varmluftsugn kan du baka två plåtar samtidigt.Låt marängerna svalna på plåten. Förvara dem torrt i fina glasburkar.Resultatet blev en maräng med hård och krispig yta med ett segt innehåll.Gårdagens pyssel resulterade i fina tvålar. Amanda fäste ett band i sin och har den nu hängandes i badrummet.

Kram1 kommentar:

Anonym sa...

Vad mysiga marängerna såg ut i den fina burken. Riktig dekoration :)

Ha en fin dag !

// Alexandra

http://alexmumsmums.blogspot.com