Sök recept här!

söndag 14 oktober 2012

Äppelpaj med knaprigt kaneltäcke


Igår bakade jag den här grymt goda pajen för första gången. Den påminner om min andra favoritpaj med knäckigt täcke, som också är väldigt god. Klicka här för att komma till receptet!
Det jag gillar med den här pajen är att smakerna av kanel, äpple och lite sälta blir så fantastiskt tillsammans. Receptet kommer ursprungligen från Allt om mat.

Ingredienser:
5-7 äpplen (beroende på storlek) gärna svenska
1 tsk kanel
100 g smör
2,5 dl strösocker
150 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
1 ägg, uppvispat

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en form och lägg i skalade och klyftade äpplen. Strö över lite kanel.
TIPS!!  Klyfta äpplena större om du har en mjölig äppelsort och tunnare om det är en fast äppelsort.
Smält smöret och låt det svalna.
Blanda alla torra ingredienser och tillsätt ägg och smör. Blanda till en jämn smet och bred den över äppelklyftorna. Platta ut den lite och avsluta med att strö lite kanel över.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Den är klar när den fått en gyllenefärg.




Servera med vaniljsås eller glass!







Det är mycket kalas just nu. Förra helgen var det kalas både lördag och söndag. Skulle jag fråga Amanda vilket som var roligast, så skulle hon nog ha svårt att välja. 



Barnkalas kontra vuxenkalas med en liten kaninunge är ingen enkel match..

Kram



Inga kommentarer: