Sök recept här!

söndag 1 juli 2012

Grillade baconburgare


Dagen före midsommar hade vi kanonväder vid kusten och då passade vi på att grilla både lunch och middag. Vem vill stå inne i köket en sådan dag.. iaf inte i år när soligt väder är sällsynt!

Lunchen bestod av grillade baconburgare och det blev såå gott. Här kommer receptet om någon vill prova.

Ingredienser:
Räcker till ca 8 burgare
600g nötfärs
1 gul lök
1 pkt bacon
1 ägg
salt, peppar och grillkrydda

Tillbehör:
sallad
tomat
rödlök
mozzarella ost
bröd, lägg dem gärna på grillen en stund så att ytan blir lite knaprig
Gör så här:
Klipp baconen i bitar och mixa löken. Blanda sedan samman alla ingredienser. Forma till biffar och låt de vila på folie en liten stund innan grillning.


Flytta sedan över foliet till grillen och låt de grillas första tiden på foliet. På detta sätt får man hamburgaren att sitta ihop utan att gå sönder.
Grilla sista minuterna utan folie. När endast en sida återstår att grilla lägger man på skivad mozzarellaost som får smälta med lite på köttet!
Krydda ev lite till med grillkrydda under grillningen, men det är en smaksak.Istället för ketchup till hamburgare rekommenderar jag den här. Min kollega Martin har i sin tur tipsat mig. Så mycket godare på hamburgaren, då den ger en lite rökig smak!

Till vår grilltallrik använde vi Hickory såsen och den var god till det med!

Kvällens grillning gick inte av för hackor den heller. Amanda passade på att ta fram sina gamla leksaker och satt och byggde med dem tills maten blev klar!

Kram1 kommentar:

vicki sa...

Hickorysås att marinera/pensla en god köttbit med och sedan grilla,otroligt gott! Dock är jag inte säskilt förtjust i hickorysås med vitlöksmak, det kan göra såsen lite unken. Bra att tänka på innan man köper marinader med vitlökssmak! Jättefin blogg förresten!!