Sök recept här!
lördag 8 oktober 2011
Fransk marängtårta
Idag har vi varit och firat världens bästa Alvin. Han bjöd bland annat på den här goda marängtårtan. Receptet kommer från Leila Lindholm.
Servera gärna tårtan tillsammans med färska bär som Leila rekommenderar så får du en god kontrast till det söta.
Ingredienser:
7 äggvitor
5 dl strösocker
1 nypa salt
100 g mörk choklad 70 %
50 g mandelspån
3 dl vispgrädde
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda äggvita, strösocker och salt i en rostfri bunke.
Sätt bunken i ett vattenbad (över kokande vatten). Vispa för hand tills sockerkristallerna smält och marängen är cirka 60–65 grader (använd gärna en termometer).
Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen länge på hög hastighet med elvisp tills den svalnat.
Rosta mandelspånet i en torr kastrull eller stekpanna.
Smält chokladen i ett vattenbad och vänd ner den försiktigt så att marängen blir randig.
Klicka ut marängen till en slarvig tjock tårtbotten på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda marängen i mitten av ugnen i cirka 1 timme, den ska vara lite seg i mitten. Låt svalna helt.
Vispa grädden och bred över.
Servera den gärna som sagt med färska bär!
Katrin hade dukat upp en så mysig kakbuffé i gamla bilar.
Hela kalaset gick i monster tema från inbjudan till drickaflaskornas etiketter.
Höjdpunkten var fiskedammen. Alltid lika uppskattad!
Kram
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Nej men OJ vad sött med bilarna - jag har aldrig tänkt på att man kan använda dem till kakfat :) Verkligen sött! Och marängtårtan låter himmelsk, jag älskar maräng i alla former <3
Skicka en kommentar