Igår åt vi en så god trattkantarellsoppa till lunch. Perfekt mat att äta en kylig höstdag när man vill värma sig lite. Prova gärna att tillsätta lite knaperstekt bacon till soppan och även ha i mer grönsaker, såsom broccoli och blomkål.
Ingredienser:
1 gul lök
mycket trattkantareller (förvällda)
1 köttbuljongtärning
ca 3 dl vatten
ca 4 dl vispgrädde
färsk persilja
salt och vitpeppar
smör till stekning
Gör så här:
Strimla löken och smörstek den tillsammans med svampen.
Häll på vatten och buljongtärning och låt puttra en stund. Häll på grädden och låt puttra ytterligare några minuter. Smaka av med salt, vitpeppar och färsk hackad persilja.
Vi passade på att äta vår lunch utomhus i det soliga höstvädret! |
Svampen plockades i skogen samma förmiddag och persiljan hämtades utanför dörren i kryddträdgården. Finns inte mycket som slår känslan av närproducerade ingredienser i maten!
Igår fick jag även lite tid för fotning. Bland annat så fastnade den här söta blomsterlådan på bild..
Kram
2 kommentarer:
Å, kunde ni till och med äta den goda soppan utomhus?! Här har det varit soligt och vackert i helgen, men kyligt.
Åh, kantarellsoppa är ju så underbart gott, speciellt vid den här tiden på året! Vad den ser god ut <3
Skicka en kommentar