Sök recept här!

lördag 22 oktober 2011

Bresaolainlindad oxfilé i sparris- och chevrésås


Igår åt jag såå himla god mat. Köttet blev helt perfekt och såsen är en riktig höjdare. För ca 2 år sedan lagade jag rätten fast då med fläskytterfilé.

Ingredienser:
4 skivor oxfilé

1 tsk salt
1 krm svartpeppar
8 st bresaola, tunna skivor

.
Sås:
500 g grön sparris, färsk
1 dl varmt vatten (som sparrisen kokats i) 
2 dl vispgrädde
150 g getost, fransk
salt
svartpeppar
.
Tillbehör:ugnstekta rotfrukter
.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Sås: Skär av det nedersta på sparrisen. Koka nästan all sparris i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Ta upp den och spara kokvattnet.
3. Skär den kokta sparrisen i bitar och mixa den slät med knappt 1 dl kokvatten. Häll i grädden och 3/4 av getosten.
4.Mixa och smaksätt med salt och peppar. Smaka av såsen och tillsätt mer chevré eller kryddor om så behövs. Häll såsen i enugnssäker form.
5. Putsa köttet fritt från hinnor. Skär det i bitar. Kryddamed salt och peppar.
6. Bryn köttet runt om i smör en het stekpanna. Ta upp det. Linda 2 skivor bresaola runt varje köttbit.
7. Lägg ner köttet i såsen och stek i mitten av ugnen ca 10 minuter tills innertemperaturen är 65°.
8.Koka sparrisen, som är kvar, lättsaltat vatten ca 3 minuter.
9. Smula över getosten som är kvar på det färdigstekta köttet. Servera med sparris och rotfrukter.
 
 
 
 
 
 
 
Risenta har kommit ut med tre nya müsli. Jag har än så länge bara hunnit prova en av dem, men jag återkommer snart med omdöme!
 
Kram
 
 
 

2 kommentarer:

katarina sa...

Måste helt ha missat att Risenta har kommit ut med nya muslisorter. jag måste genast spana in i affären. Ser intressant ut. :)

Alexandra - Kärlek på tallrik sa...

Du, den såsen MÅSTE jag testa, sparris OCH chèvre kan ju inte bli annat än fantastiskt <3