Sök recept här!

söndag 4 september 2011

Plommonkaka med glasyr


Just nu är det säsong för plommon och varför inte baka en enkel kaka av dem. Kakan blir riktigt saftig fast med en knaprig yta.

Ingredienser:
2 ägg
1,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
plommon
50 g smör
0,75 dl pärlsocker

.
Gör så här:
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver. Slå smeten i en smord och bröad rund form. Jag använde min vanliga med löstagbar kant. Kärna ur och skär plommonen i bitar och lägg eller sprid ut dem så att de nästan täcker formen.
Hyvla över smöret. Strö över pärlsocker och baka kakan i 175 graders ugn ca 4o minuter.
.
Servera tillsammans med vaniljsås!
.
.
.
.
För att göra kakan lite finare dekorerade jag med färska jordgubbar och glasyr (pressad citron som jag blandat med florsocker).
Kram

Inga kommentarer: