Sök recept här!

måndag 19 september 2011

DumlekladdkakaBland det bästa jag vet är ju att prova nya recpet. Ibland hittar jag riktiga guldkorn och ibland blir resultatet bara ok. Den här kladdkakan får tyvärr bara ok av mig, men det var roligt att testa!

Ingredienser:
100 g smör
2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl mjöl
1 dl kakao
1/2 tsk salt
1/2 påse Dumlekolor, jag tog hälften orginal och hälften med lakritssmak. Skulle kanske ha uteslutit lakritsen.

Gör så här:
Smält smöret och ställ åt sidan. Blanda socker, salt, mjöl och kakao. Rör sedan ner smöret och tillsätt äggen. Rör ordentligt så det blir en jämn smet. Smöra och bröa en form (använd gärna kakao istället för ströbröd) med avtagbar botten. Sätt gärna ett bakplåtspapper i botten så är det ännu enklare att få kakan att lossna sen. Skär dumlekolorna mitt i tu och rör ner i smeten. Häll över allt i formen.
Ställ in kakan mitt i ugnen, 175 C ca 20-30 min.
Kakan ska vara kladdig när den är klar.Servera kakan ljummen (då blir kolan lite rinnande och seg) eller kylskåpskall.
I lördags fyllde Fazer 120 år och i fredags låg det här fina guldpaketet i brevlådan innehållande två chokladkakor av jubilanten. Tusen tack!


Kram


4 kommentarer:

Alexandra - Kärlek på tallrik sa...

Det låter i alla fall helt ljuvligt, jag kan tänka mig att den ljumna dumlen blir helt underbar i konsistensen <3 Och jag älskar också att prova nya recept, vilket jag gör ofta, ofta =D

MÅ Gott sa...

Det i alla fall väldigt gott!
Ett guldpaket från Fazer skulle jag inte ha något emot att få i lådan. :)

Ingela sa...

Har precis ätit Kyckling i sötstark sås!! Jättegott!! Barnen gillade oxå det! Du har fått fart på min matlagning och inspiration....som ibland kan gå ner i varv när man ska laga mat 7 dgr i veckan!!

Min Mans Mat sa...

Vilka fantastsikt fina recept du har. Vi kommer åter och tittar igen, men dumlekladdkaka tror jag ska provas snart, riktigt höjdarrecept, Gott Gott ser det ut