Sök recept här!

måndag 7 februari 2011

Räkcocktail med kräftstjärtar och löjrom



Här kommer receptet på den goda förrätten som jag åt på trettondagsafton hemma hos Catrine. Jag har ätit en hel del sådana här röror genom åren och den här tillhör helt klart en av de bättre!

Ingredienser:
½ Scharlottenlök
1 avocado
1 tomat
2 dl räkor, skalade
1 dl kräftstjärtar
1 msk dill
½ msk riven pepparrot
½ msk citronsaft
4 msk majonäs
½ dl kesella, gourmé el. vanlig
salt och peppar

Garnering:
12 st kräftstjärtar
4 msk löjrom
4 st dillvippar
4 skivor toast
4 citronklyftor

Gör så här:
Skala och finhacka scharlottenlöken. Skär avocado i småbitar.
Klyfta tomaten och ta bort kärnorna. Skär tomatköttet i små bitar och blanda alltsammans i en bunke.
Lägg ev räkor och kräftstjärtar på ett papper för att rinna av, för de får inte vara för fuktiga. Hacka dillen.
Blanda ner räkor, kräftstjärtar, dill, pepparrot, citronsaft, majonäs, kesella i bunken och smaka av med salt och peppar. Fördela röran i serveringsglas och dekorera med kräftstjärtar, dill och löjrom.

Servera tillsammans med nyrostat bröd och citronklyfta!
.
.




Bild lånad från google.se

Helgen har bestått av en hel del promenader och det är alltid lika skönt!
Igår tyckte jag mig till och med kunna ana lite vår i luften och det var inte en dag för tidigt om ni frågar mig!

Kram


1 kommentar:

Mårtenssons kök sa...

Här anas det oxå lite vår i luften, men solen saknas...
Gott med röror som denna, fint att servera den i ett sånt glas oxå.