Sök recept här!

söndag 13 februari 2011

Gorgonzolafylld fläskytterfilé och blomkålsris


I fredags lagade jag en enkel men himla god rätt. Goda alternativ till ris, pasta och potatis är alltid roligt att hitta. Här kommer ytterliggare ett!

Fläskytterfilé
Ingredienser:
1 fläskytterfilé
gorgonzola ost
havssalt
svartpeppar

Blomkålsris
Ingredienser:
1 blomkålshuvud (normalstort)
3 msk Smör
1 röd paprika
1 Avocado
Havssalt
2 små torkade Piri-piri (som smulas sönder)

Gör så här:
Snitta köttet i mitten, men inte helt igenom. Veckla ut och banka till lite. Krydda och gnid in lite. smula över gorogonzolaost och rulla ihop och fäst med steksnöre eller tandpetare. Bryn köttet runt om i smör.
Stek sedan färdigt den i ugn. 200 grader ca 20 minuter.

Mixa råa blomkålen och paprikan och lägg över i en bunke. Skär avocadon i små bitar.
Bryn smöret och stek paprikan några minuter, rör sen i blomkålen. Krydda och låt steka i några minuter så det får färg.
Blanda försiktigt ner avocadon precis innan serveringen.

Servera köttet tillsammans med blomkålsriset och gärna en färsk tomat!
.
.
.



Tjejerna spelade bland annat tårtspelet och fick göra sin egna tårta!

Igår var vi på barnkalas. Det var full fart de två timmarna som kalaset varade från början till slut. När vi skulle åka hem funkade helt plötsligt inte min bilnyckel.. men tack vare snälla vänner och reservnyckel så löste det sig till slut!

Kram


2 kommentarer:

Cupcakesfluffan sa...

Så härligt gott det ser ut :-)

vanilla sky sa...

Låter jättegott och det ser väldigt aptitretande ut :)