Sök recept här!

onsdag 9 december 2009

Fylld fläskytterfilé



Den här rätten improviserade jag ihop igår. Den passar så väl till vardags som till fest. Det jag märkte var att man får inte vara snål med kryddningen.
Jag har tyvärr inga exakta mått, men i den här rätten tycker jag inte att det är nödvändigt!

Ingredienser:
500g Fläskytterfilé
1 pkt bacon
½ pkt Fetaost
2 vitlöksklyftor
persilja
vispgrädde
olivolja
salt och peppar

Gör så här:
Skär köttet i mitten, men inte helt igenom. Veckla ut köttet och banka ut det.
Olja in och krydda med salt och peppar. Lägg på baconskivor. Blanda fetaost, pressad vitlök, hackad persilja och lite grädde.
Klicka ut fetaoströran på köttet och rulla ihop och fäst med steksnöre eller tandpetare.
Stek köttet hastigt runt om så att det får en stekyta. Smörj sedan en form och lägg i köttet. Häll i lite grädde och ställ in i ugnen i 200 grader ca 15 min.
För bästa resultat använd en stektermometer.
Som tillbehör passar till exempel rotfruktspytten bra. Variera gärna grönsakerna och häll i lite grädde i slutet för en krämigare smak.

Idag kom gulliga Jenny till mitt jobb med en burk med smakprov på hennes julgodis, jag säger bara Mmm.
Nej nu måste jag gå till köket och diska upp min disk, den försvinner tyvärr inte av sig självt..

Kram


3 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Emmas Kök sa...

Vad gott med fylld filé! Det måste jag prova när jag kommer hem.. Ser riktigt gott ut!

Hallon & Blåbär sa...

Det här låter verkligen riktigt gott.

Inte fel att få en burk med julgodis, mumma.