Sök recept här!

tisdag 1 december 2009

Lingonglass med marängDen här glassen bjöd jag på både i fredags och i lördags. Jag serverade den i egengjorda rånskålar. De söta skålarna blev en god kontrast till den lite mer syrliga glassen, som topping ringlade jag lite smält mörk choklad.
Receptkälla: matklubben.se
.
Ingredienser
½ dl färska lingon
3 äggulor
½ dl florsocker
½ dl rårörda lingon
3 dl vispgrädde
12 små maränger

Gör så här
Lägg de färska lingonen i en liten skål. Vispa ägg-gulor och florsocker ljust och poröst. Rör ner lingonsylten och rör om väl. Vispa grädden tjock och vänd ner den i lingonsmeten. Rör ner de färska lingonen med sin vätska i glassmeten. Täck bottnen i en 1 1/2 liters rak sockerkaksform med ca 1 cm smet. Tryck ner ca 12 maränger med undersidan uppåt i smeten. Fyll på med resten av smeten och täck formen med folie. Låt formen stå minst 5 timmar i frysen.Doppa formens botten hastigt i ljummet vatten. Lägg ett serveringsfat över och stjälp upp glassen.

Tips: Jag klädde formen med gladpack och fick på så sätt ut den jätte lätt ur formen.
.
Det gäller att tänka sig för när man umgås med sin lilla tjej. Idag råkade jag hosta utan att hålla för munnen och då sade Amanda genast till mig att så gör man inte. Sedan visade hon hur man skulle göra..
.
Kram


2 kommentarer:

Emmas Kök sa...

Så gott med lingonglass, det måste jag prova! Med maränger i måste det ju bli supersmarrigt!!

Hallon & Blåbär sa...

Haha, dom små liven vet allt hur det ska gå till =).

Mums med glass även om jag sitter här och känner mig lite frusen.