Sök recept här!

tisdag 10 maj 2016

Knäckiga havrekakor med blåbär


Just nu vill jag tillbringa minsta möjliga tid i köket och istället bara vara utomhus och njuta av rena rama sommarvärmen. För att frysen inte skulle eka helt tomt på fika, så svängde jag snabbt ihop dessa enkla havrekakor.

Ingredienser:
150 g smör
3 dl havregryn
2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 dl vetemjöl
ca 1-2 dl blåbär

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och blanda i övriga ingredienser utom blåbären.
Ställ ut aluminiumformar på en plåt och klicka i lite smet i varje form, så att de fylls till hälften
Strö i några blåbär i varje form och sätt in i ugnen ca 20-30 minuter eller tills de har fått en fin gyllene färg och blivit knäckiga.





Just nu blommar vårt plommonträd så fint. Våren är helt klart bästa årstiden, om ni frågar mig!!

Kram


Inga kommentarer: