Sök recept här!

torsdag 12 maj 2016

Couscoussallad med ugnsrostade grönsaker och örttopping


Dagens lunch bestod bland annat av den här fräscha couscoussalladen. Jag improviserade ihop den av det vi hade hemma. Perfekt att laga en sådan här lite matigare sallad och sedan bara lägga något på grillen som tillbehör.

Ingredienser:
1 sötpotatis
3-4 färska rödbetor
olivolja
torkad oregano och basilika
2 dl couscous + 2 dl vatten - ½ msk olja och lite salt
sallad
1 ask körsbärstomater
en bit vattenmelon
½ rödlök
färska örter efter smak och tycke (t.ex basilika, persilja, koriander och oregano)
marinerad fetaost
nymald svartpeppar



Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och torka torr sötpotatisen och rödbetorna, men skala dem inte.
Skär i lagom tjocka klyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och krydda med torkad oregano och basilika.


Sätt in i ugnen ca 25 minuter eller tills de fått fin färg och blivit mjuka.

Koka upp vatten, olja och salt och ställ åt sidan. Häll i couscousen och låt dra under lock i 5 minuter.


Lägg sallad runt ett fat med toppen mot kanten. Blanda couscous och de rostade grönsakerna och lägg dem sedan i mitten på fatet.


Skär tomater och melon i mindre bitar, strimla rödlöken och hacka örterna. Blanda alltsamman och tillsätt fetaost och ringla över olivolja. Krydda med lite svartpeppar.



Toppa sedan couscous blandningen med tomat- och örtsalladen.






Igår kväll var det ingen skugga alls i soffan på altanen fast att vi hade uppe parasollet, så då fick det bli picknick på golvet istället. Tror nog till och med att det blev mysigare, särskilt med två småttingar

Kram


Inga kommentarer: