Sök recept här!

lördag 23 maj 2015

★Key West - en riktig höjdpunkt★


I söndags åkte vi från Miami ner till Key West som är den sydligast punkten i USA. 
Punkt "B" på bilden.Key West har flera kända ställen och ett av dem är Sloppy Joe's där vi var tvungna att prova deras drinkar.
Vi var även på en mysig restaurang där vi åt deras prisbelönta "Ribs" som verkligen var goda.
Frukosten som ingick på hotellet (som oftast inte ingår) var väl ingen höjdare, men vi fick i oss lite mat och slapp börja med att leta frukostrestaurang.


Key West känns som en gammal westernstad med otroligt mycket att titta på. Här rör man sig med fördel till fots och det var riktigt trevligt.Alla barer och restauranger hade sitt eget tema och på ett ställe var temat gamla nummerplåtar.Måndagen den 18/5 fyllde Patriks pappa år och dagen till ära firade vi med en fisketur där vi fick olika fisksorter. Vi hade till och med en haj på kroken som dock släppte.
Det var riktigt roligt att komma ut på havet och få uppleva Key West och dess underbara miljö från en båt.Vår fångst fick vi med oss i en påse filéad och klar och den bad vi en restaurang att tillaga. Väldigt gott och roligt att äta av vår egna fisk.Key West har inte många stränder, men några få små hittade vi och med tanke på att det var över 30 grader varmt i skuggan varje dag så var det skönt med ett svalkande dopp.


Tisdagens förmiddagsaktivitet bestod av vattenskoter runt ön och det var minst sagt nöjda grabbar som kom tillbaka. Dock något möra i armarna :)En av resans godaste måltider åt vi i Key West. Min bestod av baconlindade jätteräkor, som även hade en god fyllning.


Något som Key West är kända för är deras KeyLemonPie, vilket fick avsluta Torbjörns födelsedag.
Vi var även på Hard Rock Cafe där ngra av oss åt deras "Keywest hamburgare", själv valde jag deras club sandwich.Allt i USA är stort, så även kakorna. Tyvärr såg de godare ut än var de var. Själv hade jag velat ha de lite mer bakade. Nu var kakan mer mjuk än seg.
En kaka var lagom att dela på oss fyra!Sammanfattningsvis så var Key West en riktig höjdpunkt. En otroligt mysig stad som till stor del bestod av gamla fina trähus.
Tuppar och hönor gick fritt på gatorna och tempot var lugnt och behagligt men ändå fullt av människor i varje bar. Svårt att förklara - Key West måste upplevas!!

Kram


1 kommentar:

Anonym sa...

Key West, det skulle jag vilja besöka!

Kika gärna in till mig, https://lyxigmat.wordpress.com/

massa goda recept!