Sök recept här!

tisdag 14 april 2015

Lyxpasta med egen tomatpesto och buffelmozzarella❤


Gårdagens middag gick i italienskt tema - pastan stod minst sagt i centrum. Jag blandade ihop en tomatpesto som blandades ihop med den kokta pastan och detta toppades med buffelmozzarella. Riktigt gott!!!

Ingredienser:
2 vitlöksklyfta
ca 1 dl sötmandlel
13 körsbärstomater
1 kruka färsk basilika
0,5 dl olivolja
1 dl riven parmesanost
grovmalen svartpeppar
flingsalt

spaghetti (gärna en lite finare sort)
1 pkt (125 g) buffelmozzarella

Gör så här:
Mixa vitlök, mandlar och basilikablad. Tillsätt sedan olivolja, riven parmesanost, hackade tomater och salt och peppar. Smaka av för att se om du eventuellt behöver mer av någon ingrediens.  
Koka spaghettin all dente och blanda samman den med tomatpeston. 
Toppa med buffelmozzarellan delad i bitar, och ringla lite extra olivolja över varje portion precis före servering. Ta gärna ett extra varv med pepparkvarnen över maträtten, och strö på lite flingsalt. 





Det är viktigt att man väljer en pasta av bra kvalité när det är den som är huvudingrediensen i rätten.
Själv är jag riktigt förtjust i den här pastan från Barilla.



Det känns jätteroligt att så många av er vill vara med i min utlottning av hela tre stycken presentkort från Hööks!!
Än finns det chans att vara med för den som vill, klicka här för att komma direkt till utlottningen!


Kram


1 kommentar:

Kobbar och Krubb sa...

Hej, vilken mysig blogg du har och så mycket gott du lagar. Denna pasta får det nog bli till middag någon kväll. Ha det fint! Sara