Idag tänkte jag påminna om dessa goda kycklingvingar, som man lätt lagar i ugnen. Amanda älskar sådan här typ av mat som man får äta med händerna.
Ingredienser:
900 g kycklingvingar
Marinad:
½ dl rapsolja
1 msk pressad citron
1 msk äppelcidervinäger
1 dl chilisås
1 msk kinesisk soya
1 vitlöksklyfta
1 msk franska örter
½ msk torkad basilika
½ msk färsk oregano (torkad går också bra)
10 droppar tabasco
½ tsk salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda ihop ingredienserna till marinaden och häll den i en påse och lägg i kycklingvingarna. Vänd runt ofta så att alla blir väl marinerade. Låt dem ligga i kylen minst 1 timma.
Lägg vingarna på en bakpappersklädd plåt och grilla i ca 20 minuter eller tills de är lite knapriga.
Jag serverade vingarna tillsammans med klyftpotatis, sallad, hickorysås och guacamole.
I eftermiddag så har jag och tjejerna varit och tränat agility, för imorgon ska Amanda och Flinga prova på att tävla för första gången!!!
Amanda fick prova på att göra framförbyte efter tunneln och det är inte helt lätt. Det gäller att vara snabb i fötterna så att man inte blockerar utgången för hunden. På ovan bild hann inte Amanda riktigt till rätt position och då vet inte Flinga vart hon ska efter tunneln, men träning ger färidghet :)
Kram
1 kommentar:
Åh så duktiga de var på tävlingen, framtida agility elitekipage : ) kram Mia
Skicka en kommentar