Sök recept här!

onsdag 13 november 2013

Laxsallad med parmesantopping



Förra veckan lagade jag den här grymt goda laxsalladen. Jag hittade idén hos By Jennie, men har sedan gjort om receptet till mitt egna. Matglädje på hög nivå. Fräscht, enkelt och fantastiskt gott!!!

Ingredienser:
1 pkt bacon
3 st laxkotletter
1 skiva formbröd
½ salladskruka
en bit gurka
8 st körsbärstomater
färsk dill
1 st avokado
½ röd paprika
salt och peppar

Parmesantopping:
1 dl finriven parmesanost
2 msk majonäs
2 msk kesella
en skvätt pressad citron
salt och peppar

Gör så här:
Knaperstek baconen och låt rinna av på papper. Behåll fettet i pannan från baconen och stek laxkotletterna på svag värme. Krydda med lite örtsalt.
Skölj grönsakerna och skär dem i bitar och blanda dem med färsk dill i en salladsskål.
Blanda ihop ingredienserna till parmesantoppingen.
Skär brödskivan i mindre bitar och stek dem sedan knapriga i smör.
Klipp baconen i mindre bitar, dela laxen och lägg i dem i salladen. Klicka över parmesantoppingen och avsluta med att strö över brödkrutongerna och dra några varv med pepparkvarnen.



Salladen var lika god att äta dagen efter. Bröden kan med fördel strös över precis innan man ska äta, då de kan bli lite mjuka.





Regniga promenader tillhör numera vardagen. Tack och lov för regnkläder!

Kram


Inga kommentarer: