Sök recept här!

måndag 4 november 2013

Citronpannacotta med god topping


Pannacotta är alltid lika gott och går att variera i det oändliga. Extra bra är att den går att förbereda i god tid. Citronsmaken är tydlig men inte alls sur, utan mer en söt citronsmak. Gott gott!!!Pannacotta:
3 gelatinblad
2 citroner
3 dl mjölk
5 dl vispgrädde
3/4 dl strösocker
1 knivsudd vaniljpulver

Garnityr 1
filéerna av citronerna
strösocker

Garnityr 2
2 citroner
1 dl vatten + 3/4 dl strösocker


Gör så här: 
Lägg gelatinbladen i blöt i 5 minuter. Riv det yttersta skalet på citronerna och lägg det i en kastrull tillsammans mjölk, grädde, socker och vaniljpulver. Låt gräddblandningen koka upp, rör om och dra bort från värmen. Krama ur gelatinbladen och vispa ner dem i den varma grädden. Fördela i portionsglas. Låt pannacottan svalna och sedan stelna i kylskåp i minst 3 timmar.
Garnityr 1: Skala citronerna med en vass kniv ända in till det saftiga köttet. Skär ut snygga klyftor, filéer, mellan hinnorna. Vänd dem i strösocker och toppa pannacottan med dessa före servering.
Garnityr 2: Strimla skalet på två citroner med ett ciseleringsjärn. Koka dem i vatten och socker i 7-8 minuter. Slå bort lagen och låt de nu syltade skalen svalna (jag sparade lagen och skedade upp lite av den på pannacottan!). 

Servera dem tillsammans med klyftorna som topping på pannacottan. Jag smälte även lite socker i en teflonpanna som jag sedan hällde ut på ett bakplåtspapper. Efter att det hade stelnat bröt jag det i bitar och dekorerade mina pannacottor med dem.


tal om citron så fick vi en flaska citron lemonad av våra vänner och ett gott choklad- och vaniljte. Detta ska bli spännande att smaka på!!
Kram

1 kommentar:

MÅ Gott sa...

Vilken fantastisk efterrätt! Hur snygg som helst!!