Förra helgen hade vi middag med lite goda vänner. Vi passade då på att bjuda på fondue. Det var flera år sedan jag åt det sist, men det är ju sååå gott!!
Alla fick varsin skål med entrecote skuren i lagom stora bitar.
Det blev en väldigt mysig och låång middag då alla lagade sin egen middag och valde sina tillbehör.
Entrocote och zucchini! |
Vi valde att ha rapsolja i vår gryta, men det kan man välja själv. En del använder buljong och marinerar sitt kött. Själv gillar jag olja och att köttet är helt orört.
Paprika, zucchini och champinjoner är sådant som passar utmärkt att doppa ner i den kokande fonduegrytan.
Basilkasåsen är en av mina favoriter bland kalla såser. Frisk och lite söt i smaken.
Ingredienser:
2 dl creme fraiche
1 dl kesella
1 kruka basilika
1 msk pressad citron
2 tsk flytande honung
1 pressad vitlöksklyfta
salt och peppar
Gör så här:
Mixa samman alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Cheddarsåsen hittade jag hos Remsan. Väldigt god och smakrik. Vi åt den enbart kall, men varm ska också vara gott.
Cheddarsås, 4 pers.
1 dl mjölk
2-3 dl riven cheddar
½ hackad röd chili
½ tsk liquid smoke
lite salt
Gör så här:
Koka upp mjölken och vänd ned osten. Rör till osten smält och smaksätt den sedan med chili, liquid smoke och lite salt.
Guacamole är alltid lika gott!!
Vi mixade två avocade, 2 dl creme fraiche med en guacamolekryddmixpåse från Santa Maria.
Romansås passar också väldigt bra tillsammans med fondue. Den är gjord på nästintill bara grönskarer och ägg. Det enda man tillsätter är en msk majonäs.
Ingredienser:
2 tomater
2 hårdkokta ägg
1 liten gul lök
2 ättiksgurka
1 msk kapris
1 msk gräslök
1 msk majonäs
Gör så här:
Hacka grönsaker och ägg. Blanda samman allt och tillsätt en msk majonäs. Smakrik och god!
Amanda och gänget fick tacos och var väldigt nöjda med det :)
Kram
1 kommentar:
Hittade mitt fondueset nu när vi håller på att flytta. Föredrar nog en buljong OCH en massa goda såser!:)
Skicka en kommentar