Sök recept här!

måndag 12 november 2012

Farsdag middag


Igår firade vi min pappa med en god trerätters middag. Vi lagade varsin rätt och vår lott föll på förrätten.
Resultatet blev en toast skagern på smörstekt surdegsbröd.

Ingredienser:
2 dl creme fraiche
3 msk majonäs
0,5 burk röd caviar
0,5 finhackad rödlök
1 msk hackad dill
smaka av med lite örtsalt och nymald svartpeppar.

Gör så här:
Blanda ingredienserna i en bunke. Krydda lite i taget och smaka av ofta. Stek brödet gyllene i smör på båda sidor. Häll röran i små skålar och ställ vid sidan på tallriken.
På så här vis så håller sig brödet frasigt tills man ska äta.
Dekorera med citronskiva och dillvippa.




Huvudrätten lagade min mamma och den bestod av örtmarinerad hjortstek, hasselbackspotatis, blomkålsgratäng, skysås och sallad.
Väldigt gott!!




Efterrätten stod min bror för och den var minst sagt spännande!!!
I botten var det chokladrulltårta ovanpå skivad banan och mandariner. Efter det ett lager med vaniljsås blandat med smält choklad som toppats med vispad grädde och riven choklad.
En härlig blandning som var minst sagt mättsam.








Förra helgen var vi på Borås arena och såg när Elfsborg vann guld. En minst sagt stämningsfull match!!

Kram



1 kommentar:

MÅ Gott sa...

Så god middag ni fixade! En efterrätt som innehöll typ allt. ;)