Sök recept här!
lördag 24 mars 2012
Kycklingform med kalvfond och svamp
Dagens lunch blev den här goda kycklingen. Väldigt saftig och god med lagom hetta från cayennepeppar.
Det var första gången jag använde kalvfond till kyckling, men det blev riktigt gott.
Ingredienser:
1 kg kyckling
1 röd lök
kantareller
salt, svartpeppar och cayennepeppar
5 dl vispgrädde
2,5 msk kalvfond
1 msk kinesisk soya
salt och svartpeppar
Gör så här:
Dela kycklingfileérna på längde en gång och krydda dem med salt, svartpeppar och cayennepeppar. Bryn dem runt om och lägg dem sedan i en ugnsfast form.
Stek svamp och lök i smör och krydda lite lätt med salt. Lägg över svamp- och lökblandningen över kycklingen och rör ihop grädde, soya och fond. Smaka av med salt och svartpeppar.
Häll gräddblandningen över kycklingen och ställ in i ugnen ca 30 minuter i 200 grader.
Servera tillsammans med en sallad och ris!
Idag har vi haft besök av Alvin, Saga och Katrin. Tillsammans fick vi en mysig stund på lekplatsen med fika.
Jag bjöd på den kladdiga choklad- och banankakan. Klicka här för att komma till receptet!
Kram
Etiketter:
Bakning,
Efterrätt,
Fredagsfavorit,
Kyckling
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar