Sök recept här!

onsdag 28 december 2011

Kycklingform med basilika


Ikväll har vi lagat en riktigt god kycklingrätt. Såsen smaksattes med basilika och formen innehöll både svamp och bacon. Jag kan varmt rekommendera det här receptet!

Ingredienser:
3 kycklingfiléer
10 färska champinjoner
1 pkt bacon
2 vitlöksklyftor
5 dl vispgrädde
1,5 hönsbuljongtärning (alt. 1-1,5 msk kycklingfond)
2 msk balsamvinäger
1 dl färsk hackad basilika
salt, peppar och torkad basilika att krydda kycklingen med

Tillbehör:
klyftpotatis i ugn

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär svamp och bacon och stek dem i olja. Lägg över i en ugnsfast form.
Skär kycklingen en gång på längden och stek den lite hastigt så att den får färg. Krydda med salt, peppar och torkad basilika. Lägg sedan över kycklingen i formen med svamp och bacon.
Rör ihop grädde, pressad vitlök, färsk basilika, buljong och balsamvinäger. Häll såsen över kycklingen och ställ in i ugnen ca 20 minuter.






Servera tillsammans med klyftpotatis och en god sallad!







Dagens promenad hade motsatt väder från igår. Regn och lite blåsigt.. 


Kram

2 kommentarer:

Vanja sa...

Ett besök på din blogg slutar alltid med att jag kommer på mig själv med att dregla över all god mat du lagar! Det här är utan tvekan den bästa matblogg jag vet.

Mor-Mia sa...

Tusen tack Vanja för dina snälla ord!
Kram Mia