Sök recept här!

lördag 23 juli 2011

Salta pinjeskorpor med parmesan



Igår bakade jag de här skorporna som är ett perfekt tilltugg till en kall öl eller varför inte ett glas vin. Jag har låtit flera personer provsmaka och alla har gillat dem.

Ingredienser:
1 dl rostade pinjenötter
4,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
2 dl riven parmesanost
3/4 tsk salt
50 g smält smör
2 ägg
2-3 msk vatten

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda nötter, vetemjöl, bakpulver, riven ost och salt i en bunke. Rör i det smälta smöret, ägg och vatten.
Blanda till en lös deg.
Häll degen på mjölad bänk och dela den i 4 delar. Ta mjöl på händerna och forma till 4 lika längder. 
Lägg längderna på en plåt och grädda i mitten av ugnen ca 12-15 minuter eller tills de har fått färg.
Ta ut plåten och låt svalna 5 minuter. Lägg dem på en skärbräda och skär sneda långa skivor med en vass kniv.
Lägg tillbaka dem på plåten med snyttytorna uppåt.
Grädda ytterliggare ca 8-10 minuter eller tills de har fått lite färg.
Stäng av ugnen, låt plåten stå kvar i ugnen och låt luckan stå på glänt i minst några timmar.







Idag har vi tillsammans med några släktingar haft en härlig dag på ett äventyrsland som avslutades med teater. Mycket uppskattat av de små!

PS. Idag har många av mina tankar gått till Norge och alla människor som mist någon i sin närhet. Finns inte ord nog för detta.. DS.

Kram

1 kommentar:

Erika - Bakglädje sa...

De kakorna verkar vara helt i min smak.