Sök recept här!

fredag 15 juli 2011

Havsöring i ugn med goda tillbehör!Igår kväll åt vi en fantastiskt god middag. Havsöring fångad utanför vår ö, potatis odlad ett stenkast från vår tomt, svamp plockad i närmsta skog och sås som fått puttra länge på vår spis. Det var bara tomaterna som kom direkt från affären!

Räcker till ca 6 portioner:
ca 1kg Havsöring
smör
grovsalt
sv.peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Skär av huvudet av fisken och ta ut den. Tvätta rent och torka torrt. Gnid in fisken med salt och peppar och skiva smör och lägg i. Lägg på ugnsfast form och täck med folie. Ställ in i ugnen ca 45-60 minuter. Fisken är klar när skinn och ben släpper fint från köttet.


Fina fisken!

Fisken har min goda vän och mästerfiskaren Lars fångat. Den var så mör och fin att det var en ren njutning att äta den. Än en gång tusen tack!
Här kommer även receptet på den goda vitvinssåsen som är grymt god!

Ingredienser:
1 fiskbuljong
5 dl vatten
2 dl vispgrädde
1 dl vitt vin
50 g smör

Gör så här:
Lägg buljong, vatten, grädde och vin i en kastrull. Koka upp och låt koka tills hälften av vätskan återstår. Tillsätt sedan smöret och rör så det blandar sig. Red ev med lite maizena om den behöver bli lite tjockare
Smaka av med ev lite vitpeppar.
Vill man kan man även använda örter som persilja, dill eller timjan som smaksättare.

Igår var himlen så här fin. Idag går den dessvärre mer åt gråskalan!
Dagens aktiviteter har därför fått hålla sig under tak. Just nu har jag två gigantiska bröd i ugnen som har jäst lääänge...

Kram

Inga kommentarer: